Морожениці
МОРОЖЕНИЦІ
Найбільш ранні згадки про морозиво відносяться до часів імператора Нерона, який наказав, щоб йому приносили гірський лід і змішували з фруктовими добавками, і китайському імператору Тангу, у якого був свій метод приготування сумішей з льоду і молока. Морозиво швидше за все привезено з Китаю в Європу.
За легендою, Марко Поло привіз із своєї подорожі по Сходу рецепт ласощів, для охолодження якого використовували не тільки сніг, а й селітру. І з тих пір страва, схожа на шербет, неодмінно присутня в меню аристократів. Саме тоді морозиво виявилося в центрі інтриг: кухаря зберігали рецептуру в найсуворішому секреті, а для непосвячених його виробництво було схоже на диво.
З часом були розроблені рецепти приготування льодів, шербетів і молока, які увійшли в моду при італійських і французьких королівських дворах. Навіть такий гурман, як Людовик XIV, не відмовлявся від нього. У 1649 році французький кулінар Жерар Тирсен придумав оригінальний рецепт замороженого ванільного крему – з молока і вершків. Новинку назвали «неаполітанським морозивом». Після цього рецептура крижаного десерту оновлювалася постійно.
Щоб бути впевненим в якості і корисності приготованого морозива, його потрібно готувати самому. Спеціально для цього розроблені морожениці – пристрої, які роблять приготування морозива в домашніх умовах легким, швидким і цікавим заняттям. Сучасні морожениці - це, як правило електричні морожениці.
Електричні морожениці ТМ «Vimar» бувають двох видів: автоматичні і напівавтоматичні.
Якщо Ви виберете напівавтоматичну модель, то будьте готові виділити їй постійне місце проживання на полиці вашого холодильника. Багато хто з цим вже змирилися заради порції смачного десерту. У замороженій чаші можна приготувати всього одну порцію морозива, після чого чашу потрібно знову помістити в холодильник на тривалий час.
Автоматичні (компресорні) морожениці дозволять Вам не мучитися з попередньою заморожуванням, правда такі моделі коштують набагато дорожче. Справа в тому, що в мороженицю вже вбудована холодильна установка. Потрібно лише включити мотор, охолодити чашу до потрібної температури, і влити в приготовану суміш.
Найбільш ранні згадки про морозиво відносяться до часів імператора Нерона, який наказав, щоб йому приносили гірський лід і змішували з фруктовими добавками, і китайському імператору Тангу, у якого був свій метод приготування сумішей з льоду і молока. Морозиво швидше за все привезено з Китаю в Європу.
За легендою, Марко Поло привіз із своєї подорожі по Сходу рецепт ласощів, для охолодження якого використовували не тільки сніг, а й селітру. І з тих пір страва, схожа на шербет, неодмінно присутня в меню аристократів. Саме тоді морозиво виявилося в центрі інтриг: кухаря зберігали рецептуру в найсуворішому секреті, а для непосвячених його виробництво було схоже на диво.
З часом були розроблені рецепти приготування льодів, шербетів і молока, які увійшли в моду при італійських і французьких королівських дворах. Навіть такий гурман, як Людовик XIV, не відмовлявся від нього. У 1649 році французький кулінар Жерар Тирсен придумав оригінальний рецепт замороженого ванільного крему – з молока і вершків. Новинку назвали «неаполітанським морозивом». Після цього рецептура крижаного десерту оновлювалася постійно.
Щоб бути впевненим в якості і корисності приготованого морозива, його потрібно готувати самому. Спеціально для цього розроблені морожениці – пристрої, які роблять приготування морозива в домашніх умовах легким, швидким і цікавим заняттям. Сучасні морожениці - це, як правило електричні морожениці.
Електричні морожениці ТМ «Vimar» бувають двох видів: автоматичні і напівавтоматичні.
Якщо Ви виберете напівавтоматичну модель, то будьте готові виділити їй постійне місце проживання на полиці вашого холодильника. Багато хто з цим вже змирилися заради порції смачного десерту. У замороженій чаші можна приготувати всього одну порцію морозива, після чого чашу потрібно знову помістити в холодильник на тривалий час.
Автоматичні (компресорні) морожениці дозволять Вам не мучитися з попередньою заморожуванням, правда такі моделі коштують набагато дорожче. Справа в тому, що в мороженицю вже вбудована холодильна установка. Потрібно лише включити мотор, охолодити чашу до потрібної температури, і влити в приготовану суміш.