4 199 ₴
Автоклав призначений для консервування в домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів. З його допомогою процес прискорюється вдвічі-тричі (що дає змогу заощадити час і енергоресурси), у високому режимі термообробки досягаються гарні смакові якості продуктів і загибель хвороботворних бактерій.
Технічні дані :
Місткість — 0.5 л — 12 банків, 1 л.-5 банок
Максимальний робочий тиск — 3,5 амт.
Габарити:
Висота — 530 мм
Ширина — 350 мм
Маса — 15 кг
Потужність — 2,2 кВт
Напруга — 220 Вт
Комплектація автоклава:
Для зручності у використанні під час пробного пуску необхідно практичним методом виявити похибку терморегулятора щодо спиртового термометра!
Підготовка до роботи:
Процес приготування в автоклаві електричним:
Нагріваємо автоклав і стежимо за температурою. Щойно температура досягла 120 градусів, засікають час, і подальший процес варіння триває 15-20 хв. За час варіння температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм ( залежить від температури й об'єму повітря в автоклаві). У разі неповного завантаження автоклава тиск нижчий. Після повністю вимикають, й автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів. Тільки після остигання через золотушник обережнотравлюють повітря й відкривають кришку автоклава!
Рекомендуємо для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервування для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.
Орієнтовний час стерилізації продуктів у електричному автоклаві:
Яловичина — 60 хв
Курка — 40 хв
Риба — 25 хв
Овочі — 15 хв
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Харків |
Країна виробник | Україна |
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 7 л |
Джерело нагріву | Електричний (ТЕН) |
Споживана потужність | 2.5 кВт |
Товщина стінок | 20 мм |
Користувальницькі характеристики | |
Потужність | 2.5-3кВт |
Напруга | 220в |
Товщина горловини | 80(мм) |